president.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, указом оголошується ряд територій і об'єктів природного заповідного фонду заказниками і пам'ятками природи загальнодержавного значення, змінюються кордони певних територій і об'єктів природного заповідного фонду, а також створюється в межах села Крива Руда Семенівського району Полтавської області дендрологічний парк загальнодержавного значення "Криворудский".

Читайте такожМіністр екології заборонив вирубку лісів у заповідниках та національних природних парках

Територію дендрологічного парку "Криворудский" погоджено в установленому порядку включення 12 гектарів земель комунальної власності, які перебувають у постійному користуванні комунального закладу "Рекреаційний центр "Криворудский" Полтавської обласної ради.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що реалізація указу дозволить зберегти біологічне та ландшафтне різноманіття, унікальні та особливо цінні природні комплекси, буде сприяти поліпшенню екологічного стану навколишнього природного середовища в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській та Черкаській областях.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав вкрай незадовільною роботу правоохоронних органів Закарпатської області і закликав їх припинити вирубку лісів.