Через застарілі дані обліку лісів Держлісагентству складно ефективно здійснювати охорону і захист дерев / gp.gov.ua

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич на своїй сторінці у Facebook, коментуючи результати зустрічі з керівниками цих європейських відомств.

Читайте такожДержлісагентство засадило новими деревами 90% минулорічних вирубок

«Ми плануємо розпочати широкомасштабний тристоронній міжнародний проект, який буде реалізовуватися в Україні. Він буде спрямований, зокрема, на здійснення повноцінного державного обліку лісів і ведення державного лісового кадастру», - написала вона.

Відео дня

Юшкевич зазначила, що через застарілі дані обліку лісів Держлісагентству складно ефективно здійснювати охорону і захист дерев, контролювати раціональне використання лісового фонду України, відтворення лісів, здійснювати систематичний нагляд за якісними і кількісними змінами лісів.

Як повідомляв УНІАН, глава Міністерства аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий і міністр сільського і лісового господарства, навколишнього середовища та водного господарства Австрії Андре Рупрехтер підписали меморандум про співпрацю у лісовій сфері.

Територія відновлення лісу підприємствами Держлісагентства в першому півріччі 2016 року становила 44,9 тис. га, або 90% площі суцільних рубок дерев у 2015 році.

Зокрема, було посаджено 32,2 тис. га лісових культур, із яких 2,4 тис. га нових лісів. Площа природного відновлення становила 12,7 тис. га.