Фото УНІАН

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Держлісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства виростили 669 тисяч новорічних ялинок для новорічних свят. Плантації новорічних ялин створені в лісогосподарствах області на площі майже 900 гектарів.

Читайте такожДержлісагентство посилило охорону хвойних лісів напередодні новорічних свят

Відео дня

Також повідомляється, що відпуск новорічних ялинок буде здійснюватися з обов’язковим маркуванням самоклейними етикетками зі штрих-кодом.

Інформацію про походження новорічної ялинки, де вона вирощена і чи легально заготовлена, кожен бажаючий може отримати за штрих-кодом на офіційному сайті Державного підприємства «Інноваційно-Аналітичний Центр» у розділі «Перевірка ялинки».

Як зазначають у прес-службі, біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст лісогосподарські підприємства відкриють 149 торгівельних пунктів для реалізації ялинок. Окрім того, в кожному лісгоспі  визначено відповідальних осіб та консультативні телефони, за якими можна отримати необхідну інформацію про новорічні ялинки.

Інформацію про розміщення торгівельних майданчиків, відповідальних осіб держлісгоспів, номери телефонів для довідок тощо можна отримати і на офіційному веб-сайті Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.