У Чорному морі виявлено нові речовини, які забруднюють води / Фото УНІАН

73% площі дна Чорного моря відповідає екологічним нормам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив під час прес-конференції на тему: «Наскільки здоровим є наше Чорне море: 12 унікальних фактів».

"73% морського дна, за результатами досліджень в акваторіях, відповідають критеріям гарного екологічного стану, 27% перебуває у незадовільному стані. Ми тепер розуміємо, де локалізовані ці 27%. Це допоможе нам ухвалювати правильні управлінські рішення", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЧорне море стає непридатним для життя - вчені

Семерак також звернув увагу на надмірне збагачення вод Чорного моря органікою.

"Результати дослідження показали, що основним джерелом такого типу забруднення є води Дунаю. Для нас це є чітким сигналом для активізації нашої присутності в «Дунайській стратегії» (Стратегія ЄС для Дунайського регіону - УНІАН) та участі України в рамках роботи такого інструменту", - сказав міністр.

Крім того, він повідомив, що у Чорному морі виявлено нові речовини, які забруднюють води. За словами Семерка, не лише нафтопродукти є забруднювачами, а також продукти фармацевтичної та парфумерної промисловості.

Міністр повідомив, що наукові висновки базуються на результатах спільних чорноморських досліджень, що проводились в Україні та Грузії у 2016 році, у рамках проекту ЄС/ПРООН «Покращення екологічного моніторингу в Чорному морі (EMBLAS-II)».