Учасники парламентської коаліції посварилися щодо перспектив недопуску російських гастролерів на територію України / Фото УНІАН

Депутат від фракції "Єдиної Росії" Йосип Кобзон і комітет нижньої палати з культури планують ініціювати створення на території ОРДЛО "постіндустріальний ландшафтно-рекреаційний заповідник".

Про це розповіли два джерела РБК в апараті комітету.

Згідно з інформацією, 17 травня в Держдумі РФ відкриється виставка "Індустріальна спадщина Донбасу", яку організовує Кобзон і профільний комітет.

Відео дня

Читайте також"Аргументи закінчилися": Кобзон "плювати" хотів на Україну через Євробачення

Очікується, що від ОРДЛО на заході буде виступати так званий виконуючий обов'язки міністра вугільної промисловості "ДНР" Едуард Голенко. Остаточний список гостей ще обговорюється, на експозиції можуть з'явитися і інші представники ОРДЛО.

"Це призведе до виникнення великого туристичного кластеру", — наголошується в проекті опису заходи.

Музеєфікація, на їхню думку, необхідна зруйнованим війною шахтам окупованого Донбасу, оскільки "нависла загроза знищення об'єктів індустріальної спадщини за своїми масштабами можна порівняти з недавніми подіями в місті Пальміра (Сирія), де в результаті бойових дій варварськи знищені об'єкти всесвітньої культурної спадщини".

На виставці представлять фотографії індустріального Донбасу з моменту його становлення (середина XIX століття) і до сьогоднішнього дня. "Поряд з історичними фотографіями та архівними документами з колекцій музеїв міст і підприємств Донбасу будуть показані фотографії сучасних авторів", — йдеться в проекті опису виставки.