УНИАН

На Житомирщині вчергове виявлено групи нелегальних копачів бурштину. Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

Читайте такожЖитомирська облрада узгодила створення двох підприємств, які займатимуться видобутком бурштинуЯк зазначається у повідомленні, рейдові групи поліції та Нацгвардії продовжують моніторити ситуацію у північних районах Житомирщини для попередження та припинення фактів незаконного видобутку бурштину. Минулої доби припинено роботи двох осередків копання у лісовому масиві поблизу села Обища. Затримано трьох осіб та вилучено їх обладнання.

Так, 13 червня близько 11.00 патруль Нацгвардії виявив групу осіб, які займались видобутком бурштину, відкачуючи воду з ґрунту за допомогою мотопомпи та пожежних рукавів.

Відео дня

Відразу після появи військовослужбовців чоловіки втікли. На місці події працівники слідчо-оперативної групи вилучили обладнання нелегальних копачів.

Уже увечері 13 червня до відділення поліції надійшло повідомлення від спільної рейдової групи працівників Управління захисту економіки в області та Управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції про те, що у тому ж районі, неподалік Обища, затримано трьох чоловіків, які намагались облаштувати незаконний видобуток бурштину.

Відтак, їх разом з устаткуванням - мотопомпою, водозабірниками та іншим - було доставлено до відділку.

Як повідомляють у поліції, за всіма фактами тривають перевірки. Кримінальним кодексом за порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст. 240) передбачено покарання від значного штрафу (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.