Иллюстрация / REUTERS

Суд Європейського Союзу у п'ятницю, 28 липня, розпорядився призупинити вирубку Польщею реліктового лісу в Біловезькій пущі.

Як пише Deutsche Welle, ця заборона діятиме, поки суд розглядатиме позов з вимогою припинити вирубку, який 13 липня подала Єврокомісія.

У Брюсселі вважають, що дії Варшави суперечать нормам ЄС про збереження дикої природи. Крім того, вони загрожують збереженню об'єкта, занесеного до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Відео дня

Читайте такожПольщі загрожує колосальний штраф від ЄС за вирубку одвічного лісу

Польща до 4 серпня має надати Європейській Комісії своє пояснення ситуації.

Влада Польщі стверджує, що в пущі дозволено спилювати тільки сухостій і заражені жуком-короїдом дерева. Екологи протестують і вимагають дати реліктовому лісу самостійно впоратися з природними процесами оновлення. Вони закидають владі вирубку дерев з ціллю отримання прибутку, повідомляє агенція AP.

Комітет світової спадщини ЮНЕСКО 5 липня закликав владу Польщі припинити вирубку дерев у Біловезькій пущі, яка є одним з найбільших і найдавніших лісових масивів рівнинної Європи. Він розташований на білоруській і польській територіях. Частина Біловезької пущі - польський державний національний парк - був внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО у 1979 році, а 1992 року туди додали білоруську частину.