Пінгвін неодноразово пропливає крізь косяки сардин / скріншот wcs.org

Біологи прикріпили камеру до субантарктичного пінгвіна (Генту) й отримали кадри з його полювання.

Відео було знято в протоці Бігль біля аргентинського острова Мартільо на архіпелазі Вогняна Земля, пише природоохоронна організація Wildlife Conservation Society. На острові Мартільо гніздиться невелика колонія цих птахів, один із самців якої й став для біологів "оператором".

На кадрах видно, як пінгвін неодноразово пропливає крізь косяки сардин із вражаючою швидкістю і спритністю, вихоплюючи окремих рибин і з'їдаючи їх. Вдалині видно, як полюють інші пінгвіни, також як за своєю здобиччю пірнають баклани й альбатроси.

Вчені відзначають, що зазвичай пінгвіни Генту шукають корм біля морського дна. Але відео показало, що вони не упустять можливості поживитися, якщо зустрінуть косяк риб на своєму шляху.

Читайте такожУкраїнські полярники показали дитинчат пінгвінів (фото, відео)

Камеру встановили на пінгвіна Генту в рамках дослідження, в якому вчені порівнювали екологію харчування цього виду пінгвінів з Аргентини і жовтооких пінгвінів з Нової Зеландії.

Відзначається, що камеру з пінгвіна вчені безпечно зняли після його повернення з полювання, і він продовжив виконувати свої батьківські обов'язки, піклуючись про потомство.

Як повідомляв УНІАН, у грудні перші пташенята з'явилися у пінгвінів біля української станції "Академік Вернадський". Перший місяць свого життя малюки проведуть в гнізді.

Вас також можуть зацікавити новини: