Люди скаржаться на те, що дихати стає важко / фото: Twitter RoksolanaToday&Крим

Жителі Криму скаржаться в соцсетеях на те, що екологічна ситуація на півострові, незважаючи на оптимістичні заяви влади, тільки посилюється.

Так, кримчани публікують фотографії, на яких видно, як іржавіють паркани і автомобілі, залишені на вулиці, а в квартирі, при незакритих вікнах, все покривається товстим шаром рудого нальоту.

Відео дня

"Дихати неможливо. У людей дере горло, важко дихати. Сьогодні вже і мама скаржиться на ці симптоми. Хоча весь цей час вона не особливо реагувала. Але сьогодні люди вже налякані", - скаржаться люди в соцмережах.

Читайте такожПовторна "хіматака" у Криму: стало відомо, чим труять людей

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти прийшли до висновку, що джерелом випаровування могло стати вміст кислотоотстойника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети вкрилися іржею, з дерев опало листя, в повітрі відчувався стійкий запах кислоти. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень мешканців до медзакладу.

У четвер, 13 вересня, в місті Армянськ в аннексированном Криму, де нещодавно сталася екологічна катастрофа, ймовірно, стався повторний викид сірчаної кислоти.