Проїзд для дизельних авто заборонили через загрозу смогу / echospb.ru

У столиці Норвегії, місті Осло влада заборонила використання дизельних авто через через високий рівень вологості, що може призвести до підвищення рівня забруднення повітря вихлопними газами, передає The Local.

Зазначається, що на значній території міста прогнозують підвищення рівня вологості та безвітряну погоду.

При цьому, в разі порушення заборони, власникам таких авто загрожує штраф у розмірі 1 500 крон (близько 162 євро – ред.).

Відео дня

Таку заборону в Осло запроваджують вперше.

Читайте такожНімецькі вчені довели, що новорічні феєрверки забруднюють повітря

«У вівторок (17 січня – ред.), заборона буде діяти з 6 ранку до 10 вечора. Вона буде чинною протягом тих годин, коли рівень забруднення повітря буде визначатися як небезпечний", – йдеться у повідомленні.

Заборона руху дизельних авто – це радикальний захід, проте він необхідний для збереження здоров'я мешканців міста", – повідомив Герд Робсхам Хʼєрвен, виконуючий обов'язки директора Департаменту охорони навколишнього середовища Осло. 

Як повідомляв УНІАН раніше, Пекін в поточному році створить профільний загін поліції, який буде вести спостереження за екологічною ситуацією у 16 районах столиці Китаю.

Міська влада посилить заходи з протидії забрудненню атмосфери. Зокрема, по закінченні опалювального сезону буде закрита єдина електростанція Пекіна, що працює на вугіллі. Споживання вугілля буде скорочено на 30% або до 7 мільйонів тонн.