REUTERS

Про це заявив в.о. мера Пекіна Цай Ци, передає DT.ua з посиланням на Сіньхуа.

"Працюючі на відкритому повітрі жаровні, спалювання сміття і біомаси, пил з доріг - все це говорить про недотримання діючих постанов, що є результатом ослаблення нагляду і недостатніх правозастосовних заходів", - підкреслив Цай Ци.

Читайте такожУ Пекіні через смог закрили рух на шести швидкісних трасах

Відео дня

За його словами, міська влада посилить заходи з протидії забрудненню атмосфери. Зокрема, по закінченні опалювального сезону буде закрита єдина електростанція Пекіна, що працює на вугіллі. Споживання вугілля буде скорочено на 30% або до 7 мільйонів тонн.

Також припиниться експлуатація ще 300 тис. застарілих транспортних засобів із високим коефіцієнтом забруднення. Влада закриє 500 виробничих підприємств, 2560 модернізують для виконання більш жорстких вимог по запобіганню забруднення.

Раніше УНІАН повідомляв, що Національний метеорологічний центр Китаю у вівторок, 3 січня, оголосив перше в 2017 році попередження "червоного" рівня в зв'язку зі смогом, який огорне ряд північних і східних районів країни.

Центр також оновив "помаранчеве" попередження про смог, який спостерігається в північних, східних і центральних районах Китаю з п'ятниці.