Чиновники побоюються, що в результаті аварії суховантажу нафтопродукти потраплять в море / Фото УНІАН

У трюмах затонулого в районі Керченської протоки судна "Герої Арсеналу" могло бути до 30 тонн нафтопродуктів. Про це повідомила влада Краснодарського краю Російської Федерації у середу, 19 квітня, як пише DW.

Чиновники побоюються, що в результаті аварії суховантажу нафтопродукти потраплять в море.

Читайте такожАварія судна з українцями на борту біля берегів Криму: знайдено трьох членів екіпажу, двоє з них - мертві (відео)

Відео дня

Інформацію про перебування на борту дев'яти громадян України підтвердило Міністерство закордонних справ України в Twitter.

За інформацією МНС Росії, в ході рятувальних робіт на борт танкера "Армада Навігатор" піднято одну людину із затонулого суховантажу - моториста, який є одним із дев'яти українців. Водночас Південне слідче управління на транспорті Слідчого комітету Росії повідомляє, що врятовано трьох з 12 членів екіпажу затонулого судна.

Як повідомлялося, суховантаж під прапором Панами "Герої Арсеналу" зазнав аварії в районі Керченської протоки. Судно перевозило зерно із порту Азов Ростовської області РФ до Туреччини. За інформацією "Росморречфлота", шторм призвів до того, що судно розкололося на дві частини. Пошук моряків ускладнює негода: сильний південно-західний вітер з поривами до 20 метрів в секунду і шторм на морі до чотирьох балів.