До такої критичної ситуації привів надмірний вилов риби \ wattpad.com

За останні роки в Перській затоці сильно скоротилася популяція 200 видів риб, йдеться у дослідженні Агентства з охорони навколишнього середовища Абу-Дабі.

Читайте такожКаліфорнійська морська свиня опинилася на межі вимирання

Наприклад, популяція риб шері і хамур, найбільш відомих в цьому регіоні, скоротилася на 85%, дрібнолускатого гатерина (фарш) залишилося всього 7%: сьогодні вони знаходяться під загрозою зникнення, передає thenational.ae.

Відео дня

До такої критичної ситуації привів надмірний вилов – в три-п'ять разів більше допустимих обсягів.Популяція риби просто не встигає відновлюватися: наприклад, хамур живе в середньому 8 замість 20 років, а фарш – 2 роки замість 28.

Дослідження Університету Британської Колумбії, проведене в минулому році, показало, що третина всієї морської фауни, яка мешкає в Перській затоці, може зникнути до 2090 року через підвищення температури води, підвищення солоності і зниження рівня кисню, а також надмірних обсягів рибного промислу.

Варто нагадати, що в ОАЕ введено заборону на промисел риб шері і сафі в період нересту – з 1 березня по 30 квітня. Крім того, введено обмеження на використання певних видів рибальських сіток. Емірати розраховують збільшити запаси риби у місцевих водах до 30% до 2030 року.