Черепаха отримала кличку Скарбничка / bangkokpost.com

25-річна морська черепаха на ім'я Скарбничка померла від зараження крові після операції із видалення зі шлунка 915 монет, які проковтнула, живучи в басейні, куди люди кидали монетки "на щастя". Про це з посиланням на тайських ветеринарів повідомляє The Daily Mail.

Читайте такожУ будинку індійського контрабандиста знайшли більше 6 тисяч черепах (фото)

До цього лікарі вважали, що тварина почала одужувати після видалення 5 кілограмів монет, які застрягли в шлунку. Її стан різко погіршився на вихідних, почалося зараження крові від серйозних проблем з кишечником.

Відео дня

"В 10:10 ранку вона пішла зі світом. Вона мій друг, учитель і пацієнт", - сказала журналістам ветеринар Нантаріка Чансью, яка координує водний науково-дослідний центр лікарні Чулалонгкорн.

Протягом двох десятиліть черепаха жила в маленькому ставку в міському парку в провінції Чонбурі. Відвідувачі кидали у водойму монетки "на щастя", і Скарбничка роками їх їла.

Багато з них проржавіли або частково розчинилися. Також у шлунку черепахи ветеринари виявили два рибальських гачки. Після операції черепаху посадили на рідку дієту, але від серйозних проблем з кишечником врятувати її не вдалося.

Лікарі сподіваються, що трагічний випадок зі Скарбничкою змусить людей двічі подумати, перш ніж кидати монети у водойми, де живуть тварини.

Як повідомлялося, 6 березня в Бангкоку співробітники кафедри ветеринарії з Чулалонгкорнского університету витягли з шлунка черепахи, якій дали прізвисько Скарбничка, п'ять кілограмів монет.