Грибовицьке сміттєзвалище на Львівщині / Фото УНІАН

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець. передає zik.ua.

За його словами, проект "Першочергові заходи стабілізації полігону ТПВ у м. Львові" вже третій день знаходиться на експертизі у Західному експертно-технічному центрі.

Читайте такожУ Львові заявили, що зможуть розпочати будівництво сміттєпереробного заводу не раніше, ніж через рік

Відео дня

"Це так звана технологічна карта ТПВ. Зараз ідуть роботи експертів з проектантами. Ми розуміємо, що за такий короткий термін неможливо зробити якісний документ без помилок", – зазначив Голець.

Він також розповів, які основні види робіт передбачає проект: система облаштування дренажних трубопроводів (підземних, ґрунтових вод), тимчасова водовідвідна канава інфільтрату з території існуючого полігону, технологічна карта складування ТПВ, відстійний майданчик напівпричепів. Також там буде облаштовуватись так звана підпірна призма, мережа електропостачання, під’їзна автомобільна дорога. Вартість проекту становить 39,7 млн грн.

Читайте такожКиїв прийматиме сміття зі Львова до початку серпня

"У межах майже до 2 га буде облаштовуватися майданчик, який дасть нам можливість складувати сміттєвий камінь для того, щоби убезпечити можливий обвал сміття…", – зазначив Голець.

Як повідомляв УНІАН, раніше влада Львова прийняла рішення про облаштування тимчасового пункту перевантаження сміття на околиці міста.