фото УНІАН

Таке рішення прийняли з метою тимчасового вирішення проблеми поводження зі сміттям у місті, повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Повідомляється, що при облаштуванні пункту перевантаження сміття дотримані екологічні вимоги: він розташований за 1 км від житлових будинків, у закритому приміщенні, з бетонною підлогою. Є змога щоденно перевантажувати 600 тонн відходів. На сьогодні уже завезли розрівнювач і прес. З серпня працюватиме прес, а впродовж місяця змонтують лінію. Також планують встановити мобільні вагові комплекси і дизбар’єр для того, щоб відмивати колеса машин, які перевозитимуть сміття.

Читайте такожУ КМДА запевняють, що на жоден з полігонів Києва львівське сміття не завозиться

Відео дня

"Всі потоки ТПВ, які утворюються на території міста Львова, повинні бути сконцентровані в одному напрямку з метою контролю. Тому компанією була підібрана площадка, яка знаходиться у межах санітарної зони. А санітарна зона для таких об’єктів – 100 м від житлової забудови. Дана площадка знаходиться на відстані понад 1 км від житлової забудови, в промисловій зоні міста, тобто санітарні норми всі дотримані. На території компанією орендоване виробниче приміщення площею 6 тис. кв. м з наступним розширенням до 10 тис. кв. м. Тобто, всі технологічні вимоги, щоб здійснювати перевантаження відходів, є. На цій станції щоденно можна перевантажувати 600 тонн відходів", - розповів керівник проекту "Чисте місто" Іван Олексієвець.

За його словами, на першому етапі це буде перевантаження із сміттєвозів, які приходять, у великовантажні автомобілі для вивезення.

Читайте такожСБУ відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі

"Всі автомобілі, які в порядку експерименту заходили на територію, супроводжувалися громадськістю. Ми їх запрошували, щоб вони подивились саме приміщення. Громадськість була присутня при тому, як відбувається розвантаження і завантаження. Це відбувається протягом 15-20 хв і вивозиться. Про жодне спалювання сміття на території мова не йде. Все знаходиться на території закритого приміщення. Підлога повністю бетонна. Ми говоримо про тимчасове вирішення проблеми для міста", - додав він.

Як раніше повідомляв УНІАН, львівська мерія має намір вже з вересня цього року поновити вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище, де наприкінці травня в результаті обвалу загинули чотири людини. 

Зупинка Грибовицького звалища спричинила справжній сміттєвий колапс у Львові. В результаті Київ погодився тимчасово приймати львівське сміття.