Перевізники обіцяють завершити вивезення сміття впродовж 2 тижнів / фото loda.gov.ua

Зі Львова сьогодні розпочався вивіз накопиченого сміття. Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначено у повідомленні, сьогодні, 23 червня, у Львівській ОДА відбулась нарада з перевізниками твердих побутових відходів.

Обласний департамент житлово-комунального господарства розробив маршрути вивозу твердих побутових відходів із міста.

Відео дня

«Відтак, від сьогодні нагромаджені 6 500 тонн відходів розпочнуть вивозити із сміттєвих майданчиків на полігони області, які зазначені у попередньо підписаному меморандумі. Перевізники обіцяють завершити вивезення сміття впродовж 2 тижнів», - зазначили у прес-службі ОДА.

Читайте такожВідсьогодні зі Львова почнуть вивозити сміття – Зубко

На які саме полігони області вивозять сміття, у Львівській ОДА не повідомили.

Також у прес-службі підтвердили, що мова йде про «нагромаджені 6 500 тонн відходів», тоді як, за даними Львівської міської ради, станом на 23 червня, у місті накопичилося 12 тис. тонн сміття.

«Ми оперуємо цифрою 6 500 тонн сміття», - заявили у прес-службі, не коментуючи дані Львівської міської ради.

Повідомляється, що після комісії ТЕБ та НС під головування віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка і організаційних дій Львівської ОДА с сьогоднішнього дня розпочнеться ритмічний вивіз відходів.

Нагромаджені 6 500 тонн відходів почали вивозити із сміттєвих майданчиків на полігони області, які зазначені у попередньо підписаному меморандумі. Перевізники обіцяють завершити вивезення сміття впродовж 2 тижнів. Департамент ЖКГ Львівської обласної адміністрації розробив маршрути вивозу твердих побутових відходів із міста.

Керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак, коментуючи УНІАН наявну кількість накопиченого сміття у Львові станом на сьогодні, зазначила, що цифра у 12 тис. тонн загалом включає в себе «накопичене сміття на майданчиках міста, на двох перевантажувальних станціях сміття на вулицях Пластовій та Богданівській, а також сміття яким завантажені сміттєвози, які очікують на виїзд».