Ілюстрація REUTERS

У Львові, станом на ранок п’ятниці, 23 червня, більше 12 тис. тонн сміття залишається невивезеним.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

«Сьогодні рекордна кількість неочищених майданчиків – 510. Це 41% від загальної кількості. Ситуація із вивезенням сміття у Львові залишається критичною, більше як 12 тис. тонн сміття залишається невивезеним», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією управління житлового господарства Львівської міської ради, повністю очищені від сміття лише контейнерні майданчики Галицького району (центральний район міста) та контейнерні майданчики, розміщені на ринках.

Читайте такожВідсьогодні зі Львова почнуть вивозити сміття – Зубко

Найбільше сміття накопичилося на майданчиках Сихівського (найбільший «спальний» житловий масив міста) та Франківського (центрально-південний район міста, до якого також належить частина історичного Львова).

Загалом у Львові налічується 1237 сміттєвих майданчиків житлового фонду, 23 майданчики закладів охорони здоров’я, 116 сміттєвих майданчиків закладів освіти, 39 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) і 43 майданчики, що розміщені на ринках.

Нагадаємо, 21 червня віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко провів у Львівській ОДА нараду щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. Під час наради було озвучено дані про те, що у Львові накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Головному управлінні Нацполіції області, мешканці Львова, де накопичилася значна кількість відходів, упродовж двох останніх тижнів періодично вдаються до акцій перекриття руху транспорту на вулицях міста, викладаючи на проїжджу частину пакунки і мішки зі сміттям.

За даними поліції, 22 червня у Франківському районі Львова відбулися акції перекриття руху на вулицях Рудницького, Природна та Генерала Чупринки. Порушень громадського порядку правоохоронці не зафіксували. Протестувальники винесли на проїжджі частини пакети зі сміттям, які унеможливлювали рух транспорту. Після того, як на місце прибули працівники комунальних служб і протестувальників запевнили, що сміття з даних ділянок буде вивезено – акції були припинено, сміття з проїжджих частин забрали комунальники.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні віце-прем’єр-міністр Зубко повідомив, що відсьогодні у Львові розпочнеться вивезення накопиченого сміття.

Довідка УНІАН. Напружена ситуація у Львові з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року. Мер Львова Садовий неодноразово звертався за допомогою до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Читайте такожГолова Львівської ОДА просить Садового передати йому функції з вивозу сміття

12 червня міська рада Львова попросила керівництво області та України оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації через накопичення сміття.

14 червня Гройсман на засіданні уряду розкритикував Садового за проблеми з вивезенням твердих побутових відходів зі Львова.

У свою чергу, мер Львова Садовий заявив, що очікував від прем'єр-міністра України «більш адекватної відповіді» на попередження про екологічну загрозу.