Ілюстрація / REUTERS

Зі Львова не встигнуть вивезти усе накопичене сміття до 5 липня, як цього вимагала комісія з надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу заявив заступник міського голови Львова Сергій Бабак, передає Zahid.net.

«Ситуація з вивезенням ТПВ трошки поліпшилась, відколи за це взялась ЛОДА, однак не настільки, як цього очікували. Щоб встигнути очистити місто до цієї дати, за нашими підрахунками, треба було щодня вивозити по 1,6 тис. тонн, – заявив Сергій Бабак. – За попередню добу зі Львова вивезено 729 тонн відходів, 423 тонни з них – за договорами, які були укладені містом до засідання надзвичайної комісії, і 306 тонн – за новими домовленостями ЛОДА».

У ЛОДА визнали, що не встигнуть очистити місто від сміття у встановлені терміни, однак за словами директора Департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Тараса Зозулі, це зроблять до кінця тижня. «До 5 липня ми не встигнемо. Але вивеземо все сміття до кінця тижня», – заявив Тарас Зозуля.

Відео дня

Читайте такожОчищення Львова від накопиченого сміття відбувається "дуже важко" – міськрада

Слід зазначити, що з 22 червня до 4 липня у Львові очистили лише 73% переповнених майданчиків (в середньому 6% за день). При цьому місто й надалі продукує сміття. «Як казав один радянський політик: головне не як голосують, а як рахують. Те саме і зі сміттям. В ЛОДА вважають, що майданчик, з якого вони вивезли сміття, чистий і питання вже зняте, але через три-чотири дні його знову треба очищувати», – сказав Бабак.

За його словами, приблизно 50% сміття щодня вивозять на полігони області. Майже всі міста області приймають від 5 до 70 тонн відходів щодня. Ще близько половини відходів відвозять за межі області, однак, куди саме, заступник міського голови Львова відмовився сказати.