Активісти Insulate Britain неодноразово блокували дороги / фото REUTERS

У Великій Британії протестувальникам проти змін клімату, які неодноразово блокували рух на найбільш завантаженій автомагістралі країни, загрожують більш суворі покарання, у тому числі до 6 місяців тюремного ув'язнення.

Про це заявив британський уряд, повідомляє Reuters.

Зазначається, що активісти Insulate Britain хочуть, щоб уряд зобов'язався забезпечити утеплення 29 мільйонів будинків. В останні тижні вони перекривали об'їзні дороги, прив'язувалися до дороги і облили фарбою проїжджу частину автомагістралі M25, яка проходить через Лондон.

Відео дня

Уряд заявив, що внесе поправки в чинне законодавство, щоб збільшити штрафи за перекриття шосе до необмеженого штрафу, 6 місяців тюремного ув'язнення або того й іншого.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що уряд завжди стоятиме на боці законослухняної більшості та забезпечуватиме найсуворіші з можливих покарань для злочинців, які навмисно зупиняють роботу основних доріг.

"Ми дамо поліції необхідні сили, щоб зупинити їхню безрозсудну й егоїстичну поведінку", - сказав Джонсон.

Раніше в Україні псевдоекологи "тероризували" кілька підприємств у Кривому Розі.

Зокрема, юристи "Арселор Міттал" розповіли, що псевдоекологи звинувачували підприємство в екологічних проблемах і підбурювали жителів міста звертатися до суду, де кожен міг отримати по 1 млн грн. За домовленостями, 20% від цієї суми позивачі нібито мали віддати псевдоекологам під керівництвом екс-прокурора Кривого Рогу.