Раніше Зеленський підписав указ про збереження лісів / фото УНІАН, Янош Немеш

Державне агентство лісових ресурсів не зможе виконати план президента Володимира Зеленського з висадки 1 мільярда дерев у найближчі три роки.

Це випливає з відповіді Держлісагентства на запит видання "Українські новини".

Так, у найближчі три роки агентство планує висадити понад 729 мільйонів саджанців.

Відео дня

Читайте такожГігантські тропічні ліси стали небезпечними для екології: названо причини

"Орієнтовно агентством планується висадити у 2021 році понад 10 млн. шт. сіянців, у 2022 – більш як 223 млн., 2023 – більше ніж 230 млн, та у 2024 році – понад 266 млн штук саджанців", - йдеться в документі.

При цьому в агентстві підкреслили, що указ Зеленського про збереження лісів відноситься не тільки до державних лісгоспів, а й до всіх власників лісів і лісокористувачів, юридичних і фізичних осіб.

Також агентство готує пропозиції щодо створення умов для досягнення оптимального показника рівня лісистості.

false
false

Збереження лісів в Україні: що відомо

  • 7 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що за найближчі три роки в Україні буде висаджено 1 млрд дерев. За його словами, один із головних союзників у боротьбі зі зміною клімату - це українські лісові ресурси.
  • Також Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів "(№228/2021). Він спрямований на збереження лісового фонду України, належний захист і відтворення лісів, створення сприятливих умов для ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних та економічних умов, забезпечення прав громадян на безпечне довкілля.
  • Згідно з указом, з 2021 року передбачається почати реалізацію екологічної ініціативи "масштабне залісення України".