У парк Партизанської слави забрів лось / фото УНІАН / Надія Пришляк

У Києві до парку Партизанської слави забрів лось. Тварина перелякано бігала по футбольному полю, а потім лягла відпочити.

Як передає кореспондент УНІАН, люди робдять фото і відео тварини. Перехожі висувають різні версії звідки він прийшов. Свідки припустили, що лось забрів сюди із лісової зони, яка прилягає до парку.

Раніше в цьому парку лосів не помічали.

фото УНІАН / Надія Пришляк

Небайдужі люди викликали поліцію та рятувальників. Поліція приїхала на виклик, але зробити нічого не змогла і поїхала з парку.

В даний час лось поки що знаходиться на футбольному полі.

Як повідомили УНІАН в Команді порятунку тварин в місті Киві (Kyiv Animal Rescue Group, лося повезли до Центру реабілітації диких тварин Наталі Попової. "Там він буде оглянутий ветеринарами. Лось дуже виснажений, оскільки він там був дуже довго і бився об сітку. Якщо знайдуть у нього якісь негаразди, то він буде вилікуваний і випущений в дику природу".

Оновлено (14:50): Стало відомо, що дорогою до Центр порятунку диких тварин лось помер. В організації зазначили, після отримання повідомлень про лося у київському парку очільниця Центру Наталія Попова поїхала на місце. 

"За кілька годин вона повідомила, що лось помер дорогою до Центру порятунку. Йому не встигли надати допомогу, і, судячи зі слів присутніх, це була ситуація без шансів. Команда одразу ж відвезла лося на розтин", – йдеться в повідомленні. 

Лікарі припускають, що лося збила машина, бо у нього сильно забитий бік і площа удару дуже велика. 

"Остаточні результати розтину будуть згодом. Шкода, що так. Дуже шкода", – зазначають у Центрі.

Лосі у Києві

Час від часу у місто забрідають лосі. Так, деякий час тому у Києві прямо посеред житлових кварталів помітили лося. "У Києві по Саперно-Слобідської вулиці бігає лосяш. Як сохатий пробрався в місто і за якими справами - незрозуміло", - повідомлялось тоді. А раніше в передмісті Києва, в місті Ворзель, люди помітили двох лосів, які розгулювали по вулицях рано вранці.

Вас також можуть зацікавити новини: