Зоопарк в Окленді, штат Каліфорнія, почав вакцинацію проти коронавірусу тварин фото ua.depositphotos.com

У США від коронавірусу почали прищеплювати тварин.

Зоопарк в Окленді, штат Каліфорнія, почав вакцинацію проти коронавірусу тварин - тигрів, ведмедів, пум, тхорів та інших, повідомляє Deutsche Welle.

Експериментальна вакцина американського виробника Zoetis потім буде вводитися мавпам, кажанам і свиням.

Відео дня

Читайте такожЛокдаун дав планеті перепочинок, але не зупинив зміну клімату - вчені

Досі у зоопарку покладалися на захисні заходи, такі як дотримання дистанції, бар'єри і захисний одяг для персоналу, однак тепер, за допомогою вакцини, за словами ветеринара Алекса Хермана, можна буде краще захистити тварин.

Фармацевтична компанія Zoetis планує передати більш як 11 тис. доз вакцини майже 70 зоопарків та іншим установам в США.

За словами віце-президента ветеринарних служб зоопарку в Окленді Алекса Германа, список тварин, яким потрібен укол, обирали через їхню унікальну вразливість до зараження COVID-19.

"Отримавши першу партію вакцин 29 червня, зоопарк Окленда в Північній Каліфорнії швидко зібрав свої ветеринарні бригади й бригади по догляду за тваринами, щоб на наступний ранок почати вакцинацію тварин з групи підвищеного ризику. Тигри, чорні ведмеді, ведмеді гризлі, гірські леви й тхори першими отримали свою першу з двох доз. Далі йдуть примати, включаючи шимпанзе, кажанів і свиней", – розповів він.

Досі у зоопарку покладалися на захисні заходи, такі як дотримання дистанції, бар'єри й захисний одяг для персоналу. Херман впевнений, що вакцина краще захищатиме мешканців зоопарку.

Коронавірус у тварин: що відомо

Як повідомляв УНІАН, раніше у Британії, Росії, Австрії підтверджували випадки зараження домашніх кішок коронавірусом. Вчені припускали, що тварини інфікувалися від своїх господарів.

У Данії на початку листопада 2020 року виявили кілька сотень випадків передачі коронавірусу від норок до людей. Влада країни вирішила знищити всіх норок через мутації коронавірусу, яку виявили у тварин. Данські фермери змушені були вбити відразу понад 10 млн норок, яких вирощували заради хутра.

У грудні 2020 року коронавірус виявили у чотирьох левів у зоопарку Барселони. Тварин протестували після того, як доглядачі помітили у них легкі симптоми хвороби.