Українські полярники показали дитинчат пінгвінів (фото, відео)

Також вони розповіли, скільки пінгвінів нині живе біля української станції "Академік Вернадський".

Українські полярники показали дитинчат пінгвінів біля української станції "Академік Вернадський". Окрім цього науковці розповіли, скільки ж нині живе таких птахів біля станції.

Відео та фото з пінгвінами з'явилося на сторінці Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

Сьогодні, 20 січня, у всьому світі відзначається День обізнаності про пінгвінів. На честь цієї дати українські полярники зняли на відео дитинчат птахів та розповіли більше цікавої інформації про них.

"Розказуємо вам, скільки ж цих тварин уже живе на нашому острові Галіндез. Днями біологи 26-ї УАЕ нарахували 2310 дорослих і 599 пташенят. Тобто в українських полярників нині майже 3 тисячі пінгвісусідів!", - повідомили науковці.

Вони зазначили, що у цьому сезоні розмноження пінгвінів відбувалося в непростих умовах. Річ у тому, що акваторія була забита кригою, через що птахи мали обмежений доступ до їжі. Окрім цього, сніг засипав гнізда, а на пінгвінів нападали хижаки.

Тому нині науковці бачать, що у цьому сезоні малюків значно менше, аніж у попередні роки. Проте "демографічні підсумки" щодо цього сезону ще можуть змінитися.

"Але попри все пташенята ростуть й активно вивчають навколишній світ Зовсім скоро вони почнуть збиратися в ясла та готуватимуться до дорослого життя. Нагадуємо, що основний вид на нашому острові – це Субантарктичні пінгвіни. Їх також називають "віслючки" за характерний крик, який лунає майже цілодобово, або ж дженту від англійської назви "gentoo", - додали полярники.

Читайте такожУкраїнські вчені годинами "полювали" на китів в океані: унікальні фотоРаніше УНІАН вже повідомляв, що на початку січня біля української станції Вернадського у пінгвінів вилупилися перші пташенята.

Вас також можуть зацікавити новини: