Судове засідання призначено на початок червня / фото obozrevatel.com

Господарський суд Києва 3 червня розгляне позов компанії "Рошен" до Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також державному підприємству "Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент)" за право реєстрації червоної стрічки на упаковці торта.

Читайте такожRoshen відсудив права на ще один відомий торт

Про це йдеться в повідомленні суду від 20 травня, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відео дня

У повідомленні сказано, що дочірнє підприємство "Кондитерської корпорації "Рошен" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Мінекономрозвитку та державного підприємства "Український суд інтелектуальної власності" за право патентування червоної стрічки та інших елементів для оформлення упаковки тортів, які виробляє підприємство.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року Антимонопольний комітет України за ініціативи корпорації "Рошен" оштрафував на 219 тисяч гривень компанії "Київхліб" за використання у своїй діяльності оформлення упаковки торта "Золотий ключик", схожого на оформлення кондитерського виробу корпорації.

Корпорація Roshen є одним з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. До складу Roshen входять українські фабрики у Києві, Вінниці та Кременчуці; дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також масло-молочний комбінат "Бершадьмолоко", який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Корпорація належить президентові України Петру Порошенку, який на час президентства передав свою частку (85%) в так званий сліпий траст під управлінням інвестиційного банку Rothschild. Інші акції Roshen належать генеральному директору корпорації В'ячеславу Москалевському (13%) і чотирьом менеджерам корпорації (по 0,5%).

Компанія "Київхліб" створене на базі державного підприємства "Київхліб" у 1996 році. До складу компанії входить 5 виробничих цехів у столиці, а також 5 хлібозаводів у Київській області, – в містах Бровари, Макаров, Сквира, Біла Церква та Фастів. Підприємства компанії випускають до 500 тонн хлібобулочних і 20 тонн кондитерських виробів на добу. Асортимент продукції налічує близько 500 найменувань.