Ілюстрація REUTERS

Сьогодні набрав чинності новий стандарт якості на пшеницю, який був перенесений з 1 серпня на 10 червня, до початку 2019-2020 маркетингового року (МР, липень 2019 - червень 2020).

Читайте такожУкраїна експортувала вже 45 мільйонів тонн зернових

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Відео дня

"Розробка нового стандарту на пшеницю - це результат спільної роботи, знаходження компромісів та врахування інтересів всіх учасників ринку. Стандарт, що важливо, набирає в чинності до початку нового маркетингового року 2019-2020, тому не виникне незручностей щодо змін класів пшениці при зберіганні та транспортуванні", - цитує прес-служба слова заступника міністра аграрної політики та продовольства Олени Ковальової.

Ковальова нагадала, що новим стандартом передбачено скорочення кількості класів зерна пшениці м'якої не продовольчої групи з трьох до одного, підвищення та уточнення показників хлібопекарського якості, гармонізація з міжнародними та європейськими стандартами.

Як повідомляв УНІАН, раніше бізнес-співтовариство закликало Мінагропрод перенести терміни введення нових стандартів якості пшениці з серпня на початок червня.

У жовтні 2018 року Технічний комітет Національної аграрної академії наук оновив національний стандарт на пшеницю.