Ілюстрація REUTERS

Уряд погодив тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового державним підприємством "Укрспирт", яке з початку липня зупинило його поставки через відсутність на заводах підприємства лічильників-затратомірів обсягу виробленого спирту, встановлення яких є обов'язковим у зв'язку з набранням чинності з 1 липня поточного року змін до Податкового кодексу України.

Читайте також"Укрспирт" отримав дозвіл на гуртову торгівлю та експорт всіх видів етилового спирту

Про це повідомила прес-служба держпідприємства.

Відео дня

"Уряд погодив тимчасовий порядок відвантаження спирту до 1 жовтня 2019 року. За цей час виробники спирту і споживачі продукції повинні привести системи обліку у відповідність до вимог Податкового кодексу", - сказано в повідомленні.

У прес-службі додали, що на поточний момент "Укрспирт" працює в штатному режимі та виконує контрактні зобов'язання.

Як повідомляв УНІАН, на початку липня "Укрспирт" заявив про складнощі у відвантаженнях етилового спирту через нові положення Податкового кодексу України. Зокрема, на заводах підприємства були відсутні лічильники-затратоміри обсягу виробленого спирту, встановлення яких є обов'язковим у зв'язку з набранням чинності з 1 липня поточного року змін до Податкового кодексу України.

Держпідприємство 10 липня повідомило про готовність відновити відвантаження спирту після надання Міністерством фінансів роз'яснення щодо можливості реалізації спирту із застосуванням заходів контролю з допомогою наявних коштів.