Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів призначив Ірину Марченко, яка раніше виконувала обов'язки голови Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ), головою правління держкорпорації.

Читайте такожДержкорпорація почала закупівлі в аграріїв зерна врожаю 2019 року

Відповідне розпорядження від 17 липня 2019 року №543-р опубліковано на урядовому порталі.

Відео дня

«Погодити кандидатуру Марченко Ірини Олександрівни на посаду голови правління публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України», - сказано в розпорядженні.

Як повідомляв УНІАН, Ірина Марченко була призначена в. о. голови правління ДПЗКУ 15 січня 2018 року.

Марченко з 2007 по 2017 рік працювала в яєчному холдингу «Авангард» бізнесмена Олега Бахматюка. Упродовж останніх чотирьох років була генеральним директором цієї компанії.

Наприкінці травня цього року Кабмін оголосив конкурс на посаду голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації.

ДПЗКУ - вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими і продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, в тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів - близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.