Ілюстрація REUTERS

Державна продовольчо-зернова корпорація україни (ДПЗКУ) почне виробництво рису, гречки та цукру під власною торговою маркою завдяки установці нової лінії для фасування круп та цукру на філії "Черняхівський елеватор", повідомила прес-служба держкорпорації.

Читайте такожНАБУ просунулося у справі про розкрадання $60 мільйонів зернової корпорації

У повідомленні сказано, що 6 лютого на філії "Черняхівський елеватор" завершився монтаж нової лінії, яка фасуватиме харчові продукти під торговою маркою ДПЗКУ.

Відео дня

Зокрема, на підприємстві було встановлено пневмомеханічний фасувальний автомат з ваговим дозатором, який здатний щохвилини фасувати 30 упаковок круп та цукру в м'які полімерні пакети.

"Завдяки цьому обладнанню ДПЗКУ зможе під власною торговою маркою виробляти гречану крупу, рис і цукор, потім - і манну", - підкреслили в прес-службі.

Зазначається, що вся вироблена на Черняхівському елеваторі продукція продаватиметься в українських супермаркетах під брендом "Державна продовольчо-зернова корпорація".

У прес-службі додали, що готові харчові продукти на підприємствах ДПЗКУ виготовлятимуться відповідно до системи управління безпекою виробництва харчових продуктів НАССР.

Як повідомляв УНІАН, раніше ДПЗКУ заявляла про намір вийти на український ринок з готовою продукцією під власною торговою маркою.

Довідка УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів – близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.