Ілюстрація / REUTERS

Експорт плодово-ягідної продукції з України за підсумками 2019 року може досягти рекорду завдяки високому врожаю у зв'язку зі сприятливими погодними умовами.

Читайте такожВ Україні різко подорожчала лохина: названі причини

Про це повідомила прес-служба консалтингової компанії Pro-Consulting з посиланням на консультанта аналітичного департаменту компанії Андрія Мокрякова.

Відео дня

"Обсяги експорту ягід з України значно перевищують імпорт через сприятливі погодні умови вирощування ягід та насиченого внутрішнього ринку. Це пояснюється тим, що здебільшого українські ягоди йдуть на переробку як сировина, що вигідно для європейських імпортерів", - цитує прес-служба слова Мокрякова.

Експерт підкреслив, що, враховуючи прогнози врожаю і тенденцію на світових ринках, Україна має всі шанси для того, щоб за підсумками 2019 року наростити експорт до рекордних показників, близьких до рівня 2016 року.

Мокряков також зазначив, що на ринку ягід залишається високий попит на вирощування полуниці та малини. За словами експерта, українських аграріїв чекає подальше зростання експорту фруктів та ягід до Європейського Союзу, за умови відсутності різкого зростання еміграції, що призведе до втрати або подорожчання робочої сили, а також за сприятливих погодних умов.

Як повідомляв УНІАН, Україна за шість місяців поточного року збільшила експорт плодів і ягід на 16% - до 116 мільйонів доларів.

Україна у 2018 році збільшила експорт плодово-ягідної продукції на 17% - до 229 мільйонів доларів.