В середньому за один лот конкурували чотири учасники / фото УНІАН

За січень-червень 2019 року в електронних земельних торгах, на яких агровиробники можуть придбати право оренди на землі сільгосппризначення державної власності терміном на 7 років, взяли участь 5,5 тис. аграріїв.

Читайте такожЗеленський: земельна реформа в Україні буде проведена цього року, у 2020-го з'явиться ринок землі

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" з посиланням на заступника директора інституту Ольгу Ходаковську.

Відео дня

За її словами, за один лот в середньому конкурували чотири учасники.

Всього за перше півріччя 2019 року за результатами електронних торгів в Україні були реалізовані права оренди на 1385 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 25 тис. гектарів.

Найбільше прав на оренду – в цілому на 4,2 тис. гектарів – було продано в Одеській області.

Як повідомляв УНІАН, держпідприємство СЕТАМ через OpenMarket з жовтня 2018 року продало права оренди на 1037 земельних ділянок на загальну суму 79,1 млн грн.

Довідка УНІАН. Державне підприємство СЕТАМ спільно з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру провели перший в Україні електронний аукціон з продажу прав оренди землі 18 жовтня 2018 року. Тоді до продажу через майданчик OpenMarket були запропоновані права оренди на 10 ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 210 га.