Ілюстрація REUTERS

В Україні з 24 листопада набуває чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства "Про затвердження вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їх репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх обробки, переробки", який спрощує ввезення тварин на територію держави.

Читайте такожДедалі більше українських тваринницьких компаній можуть продавати продукцію до ЄС - Мінагропрод

Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

Згідно з повідомленням, після набуття чинності наказу ввезення на митну територію живих тварин, крім домашніх, спортивних, експериментальних і циркових, а також тварин, призначених для виставок і розважальних цілей, можливий з потужностей, щодо яких встановлено відповідність законодавству України за результатами інспектування об'єкта, оцінки ефективності компетентного органу країни-експортера, проведеної компетентним органом України, а також у разі, якщо з державою-експортером вже укладено договір про еквівалентність.

У прес-службі підкреслили, що, таким чином, ввезення тварин на територію України буде значно спрощено.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Міністерство аграрної політики та продовольства затвердило нові вимоги до імпорту в Україну живих тварин, харчових продуктів тваринного походження, а також кормів і побічних продуктів тваринного походження.

Зокрема, наказ передбачає дозвіл імпортувати тварин або продукцію із зон або компартментів, якщо не вся територія країни-експортера вільна від тієї чи іншої хвороби тварин. Крім того, наказом скорочено кількість діагностичних досліджень щодо живих тварин, які повинні проводиться на території країни-експортера.