Ілюстрація REUTERS

Гуртові ціни на тепличні огірки в Україні наприкінці минулого тижня зросли на 25% порівняно з попереднім тижнем, до 22-25 грн/кг, повідомила прес-служба Української плодоовочевої асоціації (УПОА) з посиланням на дані аналітичної платформи East Fruit.

Читайте такожУ Держстаті назвали продукти, які подорожчали найбільше

"З початку минулого тижня ціни на огірки зросли в середньому на 35%. При цьому, наприкінці минулого тижня українським тепличним комбінатам вдалося укладати договори по 22-25 грн/кг (0,88-1 дол./кг)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі відзначили, що підтримку цінового зростання в сегменті цієї продукції надали стабільний попит на тепличні огірки та їх обмежена пропозиція на ринку. Так, у більшості великих тепличних комбінатів вже практично завершився сезон реалізації, а господарства, які здійснюють продаж, які пропонують огірки дрібним оптом, підвищують при цьому відпускні ціни практично щодня.

За словами аналітиків, на поточний момент тепличні огірки в Україні вже коштують в середньому на 9% дорожче, ніж наприкінці жовтня минулого року.

"Водночас, гравці ринку не виключають, що вже найближчим часом на ринку може істотно збільшитися пропозиція імпортної продукції, що трохи сповільнить цінове зростання на місцевий огірок", - підкреслили в прес-службі.

У прес-службі також нагадали, що наприкінці попереднього тижня ціни в сегменті тепличних огірків в Україні не перевищували 20 грн/кг.

Як повідомляв УНІАН, гуртові ціни на тепличні томати в Україні на початку цього тижня зросли до 22-23 грн/кг, що на 36% більше порівняно з минулим тижнем.

Овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже удвічі - до 56,6 грн. Урожай овочів у 2018 році становив 9,4 млн тонн.