Ілюстрація REUTERS

Україна в січні-вересні поточного року збільшила експорт м'ясної продукції на 11% - до 531 мільйон доларів шляхом зростання вартості та обсягів поставок птиці.

Читайте такожУкраїнська курятина може вийти на ринок Китаю до кінця року - Bloomberg

Про це повідомила прес-служба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" з посиланням на заступника директора Миколи Пугачова.

Відео дня

"За січень-вересень 2019 року вартість експорту м'яса птиці збільшився проти минулорічних показників за відповідний період на 15% – з 381 мільйона доларів до 439 мільйонів доларів при зростанні обсягів експорту цього виду м'ясної продукції з 244 тисяч тонн до 303 тисяч тонн. Таким чином, здійснюються попередні прогнози вчених Інституту аграрної економіки про істотне збільшення за підсумками року обсягів експорту м'яса та субпродуктів", - цитує прес-служба Пугачова.

Крім того, збільшення експорту м'яса пов'язане з закріпленням на нових ринках збуту після втрати російського - з 2017 року переважають поставки на ринки країн Європи та Азії.

За даними прес-служби, за дев'ять місяців 2019 року найбільше продукції цієї групи – на 96 мільйонів доларів (18,1%) – імпортувала Саудівська Аравія, що втричі більше, ніж у січні-вересні минулого року.

Нідерланди, які два роки поспіль очолювали рейтинг імпортерів продукції цієї групи, на другому місці (15,2%).

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної фіскальної служби України у 2018 році збільшила експорт м'яса птиці на 21% - до 329 тисяч тонн на суму 506 мільйонів доларів, свинини - скоротила в півтора раза, до 1,75 тисячі тонн на суму 3,7 мільйона доларів.

При цьому виробництво м'яса в Україні у 2018 році зросла на 1% - до 3,3 мільйона тонн.