Ілюстрація REUTERS

Україна в січні поточного року експортувала агропродукції на суму 1,98 мільярда доларів, що на 14% більше, ніж за перший місяць 2019 року.

Читайте такожТри чверті експорту: Україна вже продала 39 мільйонів тонн зернових

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

Зазначається, що в загальному експорті України частка аграрної продукції у січні становила 48%.

"Україна демонструє позитивну динаміку збільшення експорту продукції АПК, зокрема, шляхом підвищення урожайності, збільшення виробництва сільськогосподарської продукції, попиту на українську продукцію серед закордонних споживачів і відкриття нових ринків збуту. Основну частку аграрного експорту займають зернові культури - 48% і олійні - 23%. Однак, ми поступово збільшуємо обсяги постачання готової, нішевою та органічної продукції", - цитує прес-служба заступника міністра Тараса Висоцького.

Згідно з повідомленням, до ТОП-5 країн-імпортерів української агропродукції в січні увійшли Китай (10,2% всіх постачань), Єгипет (10,1%), Іспанія та Нідерланди (по 8%), а також Туреччина (6,6%).

Як повідомляв УНІАН, Україна за підсумками 2019 року оновила історичний рекорд аграрного експорту, поставивши на зовнішні ринки продукції сільського господарства на суму 22,4 мільярда доларів - майже на 20% більше, ніж роком раніше. При цьому частка країн Європейського Союзу в експорті з України продукції АПК склав 33,5%.