Ілюстрація REUTERS

Ціни на основні продукти харчування в Києві за останні 7 днів не виросли, а на деякі товари навіть знизилися.

Читайте такожКарантин в Україні: роботу продуктових ринків дозволили, але є умови

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Відео дня

"Можемо констатувати - за останні 7 днів ціни на основні продукти не ростуть (крім деяких імпортних овочів і фруктів). Отже, ціни на продукти першої необхідності вирівнялися, а деякі з них навіть знизилися", - написав він.

За його словами, торговельні мережі відреагували зниженням цін через відкриття АМКУ розслідування про антиконкурентні дії.

"Київське територіальне відділення продовжить своє розслідування для з'ясування, хто ж винен в антиконкурентних (схожих) діях на ринку продовольчих товарів, які призвели до необґрунтованого і синхронного підвищення цін у першій половині березня: постачальники (оптовики) чи торговельні мережі, чи всі разом?" - написав Хмельницький.

За його словами, найближчими днями АМКУ має намір отримати протокольні пояснення від потенційних відповідачів у справі.

Він також додав, що фахівці Київського територіального відділення АМКУ щодня особисто моніторять торговельні мережі столиці.

Як повідомляв УНІАН, раніше Антимонопольний комітет зафіксував зростання роздрібних цін на продукти харчування в деяких регіонах України. Зокрема, з початку березня ціни на гречану крупу виросли більш як на 50%, пшоно - на 24%, цукор - на 16%.