Ажіотажний попит на продукти харчування в Україні знизився / фото УНІАН

Ажіотажний попит на продукти харчування, який спостерігався останні два тижні на тлі загальнонаціонального карантину в Україні, знизився.

Читайте такожКиян закликали повідомляти про завищені ціни на товари першої необхідності

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

Відео дня

За його словами, найбільше за останній тиждень знизилася реалізація цукру (-27%), сала (-30%) і вершкового масла (-50%).

"Що стосується ТОП-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останніми днями, то ажіотаж і реалізація щодо них також знижується: гречка (-17%), борошно (-10%), цибуля (-22%)", - написав заступник міністра.

Висоцький наголосив, що обсяги реалізації продуктів поступово знижуються, а торговельні мережі поповнюють свої запаси.

фото facebook/agrireforms

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пообіцяло посилити моніторинг цін на продукти соціального призначення та наявність таких продуктів у торговельних мережах.

31 березня Антимонопольний комітет України повідомив, що ціни на основні продукти харчування в Києві за останні 7 днів не виросли, а на деякі товари навіть знизилися.

Раніше комітет зафіксував зростання роздрібних цін на продукти харчування в деяких регіонах України. Зокрема, з початку березня ціни на гречану крупу виросли більш як на 50%, пшоно - на 24%, цукор - на 16%. Також АМКУ почав розслідування щодо антиконкурентних дій серед торговельних мереж.