Ринок масла в Україні збалансувався / фото ua.depositphotos.com

Внаслідок зниження вартості вершкового масла на європейському ринку українські експортери не будуть масово постачати туди цей товар. Без значного експорту вітчизняний ринок може залишатися збалансованим, не буде суттєвого зростання цін на масло. Про це повідомили експерти аналітичної платформи "Інфагро".

"Тренд європейського ринку масла знову суттєво погіршився, ціни знижуються. Це означає, що українські експортери не відновлять масові поставки цього товару до ЄС. Можливо це і добре, оскільки споживання масла в Україні цього року суттєво зросло. Без значного експорту ринок може залишатися збалансованим, не буде суттєвого зростання цін і не буде причини в міжсезоння шукати можливості імпорту", – вважають експерти.

Вони зазначають, що з урахуванням падіння цін в Європі, в останні тижні ціни попиту трейдерів на закупівлю українського масла до ЄС знизилися і для виробників це зробило експорт нецікавим.

Відео дня

Водночас, за даними аналітиків, обсяги випуску масла останнім часом уже сягають довоєнного рівня, а в цілому виробництво масла у першому півріччі відносно відповідного періоду минулого року досить помітно зросло.

Ринок вершкового масла в Україні

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками аналітиків сервісу доставки Zakaz.ua , з початку року і до червня вершкове масло подорожчало в середньому на 5%, тоді як ще у січні ціна пачки вагою 180-200г коштувала близько 62 грн. В червні її середня вартість становила 65 грн.

Між тим в Україні вкотре виявили фальсифікат масла. Експерти попереджають, що в першу чергу споживача має насторожити занадто низька ціна. Наприклад, не можна за 35 грн купити справжнє нормальне масло, адже це означає, що продавець закуповував його оптом гривень за 20.

Вас також можуть зацікавити новини: