"Укрспирт" завершив виробництво сировини для антисептиків / ua.depositphotos.com

Державне підприємство "Укрспирт" завершило виробництво сировини для антисептиків (дезінфекційного засобу) у зв'язку з закінченням дії закону, який дозволяв підприємству виробляти таку сировину.

Читайте також"Укрспирт" не буде підіймати ціни на спирт в умовах карантину

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив в. о. директора "Укрспирту" Сергій Блескун.

Відео дня

"Сьогодні, 30 квітня, закінчується термін виробництва «Укрспиртом» сировини для антисептиків", - написав він.

За його словами, в період з 2 по 30 квітня підприємство поставило 4 млн літрів сировини 41 виробнику антисептиків. У цьому напрямку працювало 12 заводів "Укрспирту", підприємство отримало понад 140 млн грн виручки.

Блескун зазначив, що "Укрспирт" готовий і далі виробляти і постачати сировину для виробництва антисептиків.

"Якщо будуть прийняті відповідні законодавчі зміни, у підприємства для цього є всі необхідні ресурси. Вважаю, що треба продовжувати", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямовані на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)". Зокрема, закон дозволяє виготовляти дезінфікуючий засіб (сировина для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт".

Раніше "Укрспирт" додатково запустив роботу 4 заводів через підвищений попит на спирт на тлі поширення коронавірусу в Україні та заявив про готовність забезпечити спиртом медичні установи України.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі України.

Уряд почав приватизацію держпідприємства "Укрспирт", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлений 41 завод підприємства.