Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Укрспирт" додатково запустило роботу 4 заводів через підвищений попит на спирт, викликаний поширенням коронавірусної інфекції.

Читайте такожПідприємствам рекомендують перевести співробітників на позмінну або дистанційну роботу

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Відео дня

«Укрспирт» запустив у роботу ще 4 заводи через підвищений попит на медичний спирт в зв'язку з поширенням вірусу COVID-19 (коронавірусу)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в березні була передбачена робота 10 заводів, але підприємство переглянуло виробничий план, щоб забезпечити потреби медичної системи.

«Підприємство збільшує виробництво спирту в першу чергу для забезпечення потреб медичної системи. Ми швидко зреагували на зростання попиту: відсьогодні працюють 14 заводів одночасно. В разі потреби ми готові й надалі збільшувати обсяги виробництва. У нас є для цього і потужності, і сировина», - наводяться в повідомленні слова в.о. голови "Укрспирту" Сергія Блескуна.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня для недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Європейська Бізнес Асоціація закликала уряд розблокувати реєстрацію дезінфекційних засобів в Україні, оскільки через посилений дезінфекційний режим та проведення протиепідемічних заходів у зв'язку з поширенням COVID-19 в Україні значно зросла потреба в таких засобах.

Раніше "Укрспирт" заявив про готовність забезпечити спиртом медичні установи України.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну в 2010 році, є монополістом в спиртовій галузі України.

Уряд почав приватизацію держпідприємства «Укрспирт», яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлено 41 завод підприємства.