Орбан виступив проти української агропродукції: закликає не допускати на ринок ЄС

За словами угорського прем’єра, правила потрібно змінювати, тому що ніхто не слухає європейських фермерів.

Українську сільськогосподарську продукцію не потрібно допускати на європейський ринок. Таку позицію має прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого цитує угорська партія "Фідес", пише Magyar Nemzet.

"Проблема європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель встановлює правила, які роблять виробництво все більш дорогим для них.. Аналогічно відбувається і в Угорщині, але в той же час вони дозволяють імпортувати сільськогосподарську продукцію в Європу з країн, де такі ж правила не діють", – йдеться у цитаті угорського прем’єра.

За його словами, правила потрібно змінити, тому що ніхто не слухає фермерів, які відчувають прірву між ними і тими, хто приймає рішення в Брюсселі.

Журналісти вказують, що протести фермерів в Європі набирають обертів, а останніми днями до них приєдналися рибалки.

Блокада українсько-польського кордону

В лютому 2024 року польські фермери відновили протести на кордоні з Україною. Станом на 19 лютого було заблоковано шість пунктів пропуску. Найкритичніша ситуація на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", де взагалі припинився рух вантажного транспорту. Там не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо.

У неділю, 18 лютого, польські протестувальники намагалися блокувати залізничні колії на станції "Дорогуськ". Водночас українська влада розглядає варіанти заборони імпорту агропродукції з Польщі у відповідь на блокаду кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: