Сольський розповів, чим Україна відповість полякам на блокаду кордону / фото УНІАН, Віталій Сало

Українська влада розглядає варіанти заборони імпорту агропродукції з Польщі у відповідь на блокаду кордону, йдеться у матеріалі Forbes

Зазначається, що це можуть бути обмеження або заборона на ввезення польських молочних продуктів і фруктів. 

"Ми за конструктив, але, звичайно, будемо готові реагувати", – сказав у коментарі виданню міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський. 

Відео дня

За його словами, рішення може бути ухвалене протягом двох тижнів. Надавати більше деталей Сольський відмовився. 

"Це тонка тема, поки коментувати нічого", – зазначив міністр.

Керівництво України поки не вирішило, які саме обмежувальні заходи може запровадити. Може йтися про обмеження або повну заборону ввезення в Україну польських молочних продуктів і фруктів, повідомив співрозмовник Forbes в українському уряді.

"Будемо вести активні переговори з польською стороною, і виходячи з їхньої результативності, прийматимемо рішення", – додав Сольський.

Ситуація на польському кордоні

На початку лютого 2024 року польські фермери розпочали чергову акцію протесту на українсько-польському кордоні. Станом на ранок 17 лютого протестувальники продовжують блокувати кордон України на шести напрямках, зі вчорашнього дня додався пункт пропуску "Краківець". 

Наразі у черзі на в'їзд до нашої держави застрягли близько 3,3 тисячі вантажівок, повідомили у ДПСУ. 

11 лютого перед пунктом пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на українсько-польському кордоні, польські фермери висипали зерно з кількох українських фур.

У Центрі протидії дезінформації РНБО України заявили, що блокування кордону з Україною з боку польських перевізників шкодить передусім польській економіці, адже Україна є найбільшим торговельним партнером Польщі за межами ЄС. 

Вас також можуть зацікавити новини: