У жовтні в Україні можуть зрости ціни на хліб / фото УНІАН

Ціни на хліб до кінця жовтня можуть зрости на 10-15% через різке зростання цін на сировину.

Читайте такожСкільки коштує зварити борщ: в Україні подешевшали овочі

Про це кореспонденту УНІАН повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко.

Відео дня

"Через різке зростання цін на сировину найближчим часом буде піднята ціна на хліб від 10% до 15% в залежності від сорту хліба, підприємства і регіону", - сказав він.

Подорожчання хліба не буде різким

Тараненко також спростував інформацію про те, що ціна на хліб різко підніметься на 40%, яку поширюють у соціальних мережах.

"Ціни на сировину по деяких позиціях дійсно піднялися на 30-40% і люди помилково роблять проекцію цього збільшення відразу на хліб, але крім сировини, є й інші складові: оплата праці, енергоносії, витрати на збут продукції, які на таку величину не піднялися".

Подорожчання хліба неминуче

За словами Тараненка, виробники хліба розуміють свою соціальну відповідальність перед українцями та підняття ціни продиктоване виключно ринковими факторами, а не бажанням отримати додатковий заробіток.

"Мова не йде про те, що ми хочемо щось додатково заробити, ми розуміємо свою соціальну відповідальність, тому підіймати ціни до якогось економічно необґрунтованого рівня ніхто не буде, але і залишити ціну на сьогоднішньому рівні ми не можемо теж", - сказав Тараненко.

Що цьому передувало

  • Виробництво хліба і хлібобулочних виробів в Україні в січні-червні становило 373 тисяч тонн, що на 14,2% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.
  • Зокрема, виробництво пшеничного хліба скоротилося на 15,6% - до 150 тисяч тонн.