Попри зниження ціни виноград залишається дорогою ягодою / ua.depositphotos.com

В Україні знижуються ціни на виноград, а попит на нього нижчий, ніж був минулоріч.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

На ринку ягода коштує близько 70 гривень, у супермаркеті дорожче - до 100. Гуртові ринки відповідно пропонують нижчі ціни - близько 25 гривень за кілограм "білого" винограду, "чорний" - дорожче, до 27 гривень. 

Відео дня

За словами економіста Олега Пендзина, спад цін відбувся через невеликий рівень споживання винограду: у порівнянні з іншими фруктами та ягодами він є достатньо дорогим.

Ще одною причиною називають велику конкуренцію. 

"Попри те, що були зроблені великі витрати на вирощування цього врожаю, а ціна, яка пропонується ринком, не перекриває їх прямої собівартості. Вони мають збитки", - каже експерт.

Читайте також"Золоте" яблучко: чи злетять ціни на улюблені фрукти цієї осені

Через те, що рік був дощовим і не дуже теплим, деякі виноградники мали проблеми з хворобами. Втім, їх вдалося здолати. "Рік був дуже дощовий і не дуже теплий. У нас на винограднику були проблеми з хворобами. Виноград трішки захворів, але вдалося зберегти врожай і грона наповнюються", - каже він.

Український виноград вважають дуже якісним і корисним. Вживати його радять в міру - не більше 20 грамів на день. Попри наявність вітамінів виноград є достатньо калорійним.

Деталі дізнавайтеся з сюжету:

Як повідомляв УНІАН, на Херсонщині аграрії масово викидають кавуни - їх не купують навіть по 50 копійок.