Можливе підняття ціни на курятину на 20% / Фото УНІАН Володимир Гонтар

В Україні найближчим часом може серйозно подорожчати курятина, що пов'язано з високими цінами на корми та скороченням поголів'я курей.

Про це розповів генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон, повідомляє прес-служба асоціації.

Читайте такожНайближчим часом в Україні зміниться ціна на цукор - прогноз

Відео дня

"Цілком можливе підняття ціни на курятину на 20%. Враховуючи вартість кормів, це буде обґрунтоване подорожчання. Поки не очікується значного зниження вартості зерна та олійних, а ціни навіть на новий урожай є досить високими через світові тенденції. Тому, відповідно, немає підстав вважати, що у нас буде зниження собівартості саме при виробництві курятини", – повідомив експерт.

Сластьон додав, що на це накладаються інші негативні моменти в галузі – збитковість виробництва і зниження поголів'я курей.

Крім того, за його словами, в уряді зараз обговорюють збільшення податкового тиску на птахофабрики.

"Це ще один негативний фактор, який, швидше за все, негативно позначиться в цілому на галузі та може спричинити подальше закриття птахофабрик", – зазначив гендиректор УКАБ.

Поголів'я птиці в Україні

  • За даними Держстату, поголів'я птиці в Україні за рік скоротилося на 6%, і станом 1 травня склало 195,3 млн голів.
  • За прогнозами Мінсільгоспу США (USDA), Україна за підсумками 2021 року може вперше за три роки скоротити експорт курятини.