Ілюстрація REUTERS

В Україні в умовах карантину продовжують роботу 496 ринків, при цьому 83 ринку припинили діяльність через порушення протиепідемічних вимог.

Читайте такожПродовольчі ринки почали перевіряти на дотримання карантинних правил: перелік вимог (фото, відео)

Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

"Станом на 4 травня здійснювали свою діяльність лише 214 ринків. Станом на 5 травня ця кількість вже становила 496, на цих ринках протягом всього часу роботи постійно присутні відповідальні фахівці Держпродспоживслужби", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з 1 по 5 травня фахівці видали працівникам ринків 299 приписів та склали 28 протоколів про порушення.

"Крім того, через неналежної підготовки до роботи в умовах карантину 83 агропродовольчі ринки самостійно припинили свою діяльність (серед них 32 ринки в Києві) і 5 ринків закрито за рішенням органів місцевої влади", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня Кабінет міністрів затвердив санітарні норми, які дозволяють продовольчим ринкам відновити свою діяльність в умовах карантину.

Зокрема, працівники та відвідувачі ринку зобов'язані носити маски або респіратори, а кількість покупців не повинно перевищувати норму: 1 особа на 10 квадратних метрів.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що завдяки цьому рішенню по всій країні зможуть відновити роботу понад 870 ринків.