Не всі українські ринки готові працювати в умовах карантину / фото УНІАН

В Україні з 1 по 3 травня закрилися 38 продуктових ринків через неготовність працювати в умовах карантину.

Читайте такожПродовольчі рінки почали перевіряти на дотримання карантинних правил: перелік вимог (фото, відео)

Про це повідомляється на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

"Через неналежну підготовку до роботи в умовах карантину 37 агропродовольчих ринків самостійно припинили свою діяльність, один ринок було закрито за рішенням органів місцевої влади", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з 1 по 3 травня в ході перевірок фахівці Держпродспоживслужби видали працівникам ринків 215 приписів та склали 24 протоколи про порушення санітарно-епідемічних вимог.

Повідомляється, що станом на 3 травня в Україні працювали 403 агропродовольчих ринки, на яких постійно присутні спеціалісти служби.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня Кабінет міністрів затвердив санітарні норми, які дозволяють продовольчим ринкам відновити свою діяльність в умовах карантину.

Зокрема, працівники та відвідувачі ринку зобов'язані носити маски або респіратори, а кількість покупців не має перевищувати норму: 1 особа на 10 квадратних метрів.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що завдяки цьому рішенню по всій країні зможуть відновити роботу понад 870 ринків.