Коболєв: Газова криза – це їхній стандартний хід / фото УНІАН

Керівник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає, що транзит російського газу Україною може бути повністю припинений до 2020 року.

Читайте такожСкільки коштуватиме газ: "Нафтогаз" просити Кабмін «підправити» документи, щоб знизити ціни для населення

Про це Коболєв розповів в інтерв'ю ТСН.ua.

Відео дня

"Те, що "Північний потік-2" не запрацює 1 січня наступного року, це очевидно, до цього готові вже всі. Для росіян це, напевно, навіть можливість. І вони, за моїм прогнозом, намагаються скористатися тим фактом, що "Північного потоку-2" немає, і можуть влаштувати чергову газову кризу, це дуже в їхньому стилі", - сказав він.

Коболєв додав, що росіяни зараз намагаються зробити все можливе, щоб зірвати підписання контракту з Україною. "Я вважаю, що цей сценарій найбільш ймовірний, якщо до того часу не буде підписаний договір. Росіяни роблять усе можливе, щоб договору не було, саме щоб шантажувати Європу. Газова криза – це їхній стандартний хід у подібних ситуаціях", - додав керівник НАК.

За словами Коболєва, тому так важливо, щоб Україна максимально підготувалася до цієї зими, щоб були створені додаткові запаси газу на випадок, якщо "криза станеться".

Як повідомлялося, Коболєв припускає, що тристоронні газові переговори "Україна-ЄС-Росія" можуть відбутися одразу після президентських виборів в Україні.