Ілюстрація REUTERS

Нафтотранспортна компанія «Гомельтранснафта Дружба» (Республіка Білорусь) призупинила транзит нафти в Україну через відсутність на українській території резервуарів для відкачування "брудної" нафти.

Читайте такожРосія виплатить компенсацію "Укртранснафті" за "брудну" нафту

Про це повідомляє білоруський держконцерн «Белнефтехим».

Відео дня

"Транзитні прокачування в напрямку України нестабільні і в даний час припинені через відсутність вільних резервуарів на українській території для відкачування «брудної» нафти, що знаходиться в трубопроводі. Згідно з новим графіком прокачування, її відновлення заплановано в ніч з 19 на 20 травня", - йдеться в повідомленні.

Транзит нафти в бік Польщі також поки не здійснюється. На даний момент через нафтопровід "Дружба" нафта поставляється тільки на Мозирський нафтопереробний завод у Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, 11 травня «Укртранснафта» відновила транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу «Дружба».

Транзит нафти по території України був тимчасово зупинений увечері 25 квітня після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.

На початок травня сума недоотриманої виручки "Укртранснафти" від тимчасової зупинки транзиту досягала 29,2 млн грн.