Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підтримує перенесення дати запуску нового ринку електроенергії, який має запрацювати в Україні 1 липня, на три місяці або на один рік.

Читайте такожСвітовий банк: Україна не буде готова до запуску нового ринку електроенергії з 1 липня

Про це у Facebook повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

Відео дня

"Президент готовий і на рік, і на 3 місяці. Але це відстрочити може лише парламент, тому що це закон", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Представництва Європейського Союзу та Європейського інвестиційного банку в Україні, а також Європейський банк реконструкції та розвитку рекомендували відкласти впровадження нового ринку електричної енергії в нашій країні на обмежений період часу через те, що важливі регуляторні норми та IT-системи ще не готові.

У середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить обирати постачальників електроенергії. Перші торги електроенергією в новоутворених сегментах ринку мають стартувати в Україні 1 липня 2019 року.